ACTA-sopimusta vastaan protestoidaan Jyväskylässä 9.6.

Euroopassa laajoja kansanjoukkoja alkuvuodesta kaduille vetäneet ACTA-sopimuksen vastaiset mielenosoitukset saapuvat Jyväskylään lauantaina 9. kesäkuuta. Kokoontuminen Kävelykadun kompassilla kello 14.

Tapahtuma Facebookissa: https://www.facebook.com/events/302315149853195/

MIKÄ ACTA?

Väärennöstenvastainen kauppasopimus (ACTA) on monenkeskinen sopimus, jossa esitetään kansainvälisiä standardeja immateriaalioikeuksien valvomiseksi. Sopimus, jonka joukko maita sekä Euroopan unioni ovat suomalaistenkin puolesta neuvotelleet yhteistyössä tiettyjen teollisuudenalojen kanssa, on sekä toteutukseltaan että sisällöltään kiistanalainen. Sopimusneuvottelut käytiin suljettujen ovien takana, eikä kansanvallan toteutumista ole voitu valvoa YK:n, EU:n tai kansallisellakaan tasolla. Sopimusta toteuttamaan ja tulkitsemaan ollaan asettamassa erillistä komiteaa, joka ei ole millään tavalla vastuussa kansalaisille.

ACTA:ssa oikeudenomistajien taloudelliset edut asetetaan sananvapauden, yksityisyyden ja muiden perusoikeuksien edelle, ja siinä annetaan sananvapauden sääntely yksityisten yritysten käsiin. Se myös pakottaa Internet-operaattorit valvomaan välittämäänsä verkkoliikennettä nykyistä tarkemmin ja ilmiantamaan tekijänoikeusrikkomuksista epäillyt asiakkaansa suoraan oikeudenomistajille. Lisäksi sopimus on muotoiltu niin epäselvästi, että se avaa ovet kansalaisten vähäpätöisten rikkomusten laajamittaiseen kriminalisointiin ilman asianmukaisia suojatoimenpiteitä perusoikeuksien turvaamiseksi ja väärinkäytösten estämiseksi.

ACTA saattaa rajoittaa myös edullisten geneeristen lääkkeiden saatavuutta.

Euroopan parlamentti äänestää ACTA-sopimuksesta heinäkuussa. Mikäli parlamentti hylkää sopimuksen, se ei tule voimaan EU-maissa.

Suomalaisten meppien yhteystiedot: http://is.gd/mepit

Lisätietoja: http://acta.effi.org/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: