Jyväskylän torikokous Mahdollisuuksien torilla

Mahdollisuuksien tori Jyväskylässä 1.6.2012 antoi myös Jyväskylän torikokoukselle mahdollisuuden esitellä toimintaansa. Mukana oli parikymmentä järjestöä. sekä jonkin verran katuohjelmaa. Tällä kertaa toimme nähtäville reilun puolen vuoden toimintamme aikaisen valokuvakoosteen tempauksistamme. Tarjoilimme myös yrtti- ja pakuriteetä, myimme auringonkukan taimia, Naurun ABC- ja OCCUPY-kirjoja.  Halukkailla oli mahdollisuus kirjata mietteitään Ihmisten kirjaan.

Mahdolisuuksien tori oli oiva tilaisuus verkostoitua. Niinpä kaksi Jyväskylän torikokouksen aktiiveista kävivätkin muiden järjestöjen pöytien luona solmimassa kontakteja ja virittelemässä yhteistyötä.

Pöytämme eteen ilmestyi myös muutamia aiemmin mukana olleita, jotka ilmaisivat halunsa  tulla  syksymmällä mukaan yllätykselliseen, tulokselliseen ja näyttävään toimintaamme.  Myös ainakin yksi vastikään Jyväskylään muuttanut ihminen vaikutti aidosti innostuneelta.  Hän kertoi ystävänsä käyneen USA:ssa OCCUPY-leirillä.

Lähiruoka ja villivihannekset ovat olleet viime kuukausina Jyväskylän torikouksen mielenkiinnon kohteena.  Tämä on antanut väyliä luoda uusia kontakteja. Eilenkin eräs tuttuni kertoi olevansa aktiivi hortoilija eli villiruuan etsiskelijä.  Mahdollisesti hänkin tulee vielä mukaan Jyväskylän torikokuksen toimintaan.

Osa meistä torikokouslaisista on ollut myös mukana Kankaan puutarhan kaupunkiviljelyhankkeessa alkumetreiltä saakka.

Tourujoen rantamilla lähellä Minimania sijaitsevalla Kankaan  puutarhalla järjestetään viikon päästä sunnuntaina 10.6.2012 klo 12 -16 Jyväskylän historian ensimmäiset kyläjuhlat. Olet tervetullut katselemaan viljelylaarejamme ja saamaan aiheeseen liittyvää tietoa.

Tämänkaltaisella avoimella toiminnalla Jyväskylän torikokous on luomassa yhteyden tuntua jyväskyläläisten kesken. Avoimuus  löytyy tunnekartalta keskipisteestä lukien toisena tunteena kello kolmen suuntaan. Avoimuus on mainio tapa taistella yhteiskunnallisia vääryyksiä vastaan. Vääryys löytyy kello yhdeksän suunnalta samaten toiselta kehältä.

Avoimin kesäterveisin,
Pelle

(Kirjoitus julkaistu aiemmin Tunnetupa-blogissa: http://tunnekartta.vuodatus.net/blog/3237214/jyvaskylan-mahdollisuuksien-tori-1-6-21012/)

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: