”Olemme kaikki kreikkalaisia” -tempaus perjantaina 2.3.

Tänään perjantaina Jyväskylän torikokous jalkautuu Kävelykadulle osoittamaan solidaarisuuttaan Kreikan kansaa kohtaan. Tempauksen voi bongata klo 11 ja 13 välisenä aikana. Alla torikokouksen lausunto aiheesta.

Olemme kaikki kreikkalaisia!

Suomenkin valtamediasta olemme saaneet lukea kuinka kreikkalaiset ovat eläneet ”yli varojensa” ja siksi tarvitsevat nyt tukea muilta euromailta. Tosiasiassa kreikkalaiset ovat yhtä lailla vallitsevan finanssikriisin uhreja kuin me kaikki muutkin. Kriisin syypäitä eivät ole tavalliset kansalaiset vaan hallitsemattomia riskejä ottaneet pankit ja sijoittajat. Kreikassa hallitukset ovat vehkeilleet jo pitkään kansainvälisten rahoituslaitosten kanssa tehden miljardiluokan sitoumuksia kansan selän takana. Goldman Sachs -pankki auttoi vuosikausia eri hallituksia pimittämään valtionvelkoja kansalaisilta. Kreikan kansaa ei voi laittaa vastuuseen sitoumuksista, joihin sillä ei ole ollut osaa eikä arpaa.

EU:n, EKP:n ja IMF:n Troikan laatimien tukipakettien nimissä kreikkalaisilta on viety loputkin demokraattiset oikeudet. Maan hallitusta johtaa nyt entinen pankkiiri, joka ei ole koskaan ollut vaaleissa edes ehdolla. Talouspolitiikasta päätetään Brysselissä ja Frankfurtissa. Voimassa olevia työehtosopimuksia on lakkautettu yksipuolisesti Troikan vaatimuksesta.

Kreikan kansa maksaa kovaa hintaa pankkien ja sijoittajien vastuuttomasta toiminnasta. Kodittomuus on kasvanut räjähdysmäisesti. Vanhemmat joutuvat antamaan lapsensa huostaan, koska heillä ei ole varaa ruokaan. Koulut joutuvat sulkemaan oviaan, koska niillä ei ole varaa lämmitykseen. Nuorisotyöttömyys huitelee lähes 50%:ssa. Tuhannet pienyrittäjät ovat joutuneet laittamaan lapun luukulle. Minimipalkkaa on pudotettu kymmeniä prosentteja. Tällä ei ole mitään tekemistä talouden elvyttämisen kanssa. Päinvastoin, lama Kreikassa on vain syventynyt leikkausten myötä.

Tukipaketit eivät tule ratkaisemaan Kreikan velkaongelmia. IMF:n omankin arvion mukaan nykyiset toimet eivät tule keventämään Kreikan valtion velkataakkaa lainkaan vuoteen 2020 mennessä. Tarkoituksena onkin roikuttaa kreikkalaisia löysässä hirressä, jotta kansainväliset rahoituslaitokset saavat ryöstettyä loputkin maan varallisuudesta. 81% tukieuroista ei koskaan edes käy Kreikan valtion tilillä vaan menee suoraan pankeille ja sijoittajille. Nämä tukipaketit eivät ole osoitus solidaarisuudesta kreikkalaisia kohtaan, vaan tulonsiirto kansalaisilta rahoituslaitoksille.

Nykyisen kriisin jatkuessa tullaan vastaavia toimenpiteitä näkemään muissakin Euroopan maissa. Se mikä on tänään totta Ateenan kaduilla voi huomenna olla sitä myös täällä Suomen Ateenassa. Siksi on tärkeää, että kansalaisina annamme täälläkin täyden tukemme Kreikan kansan taistelulle vihamielisiä markkinavoimia vastaan. Olkaamme kaikki kreikkalaisia tänään!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: