Performanssi jättilukioita vastaan Tietotalolla tiistaina 7.2.

Performanssilla vastustetaan Jyväskylän koulutuskuntayhtymän aikeita purkaa nykyinen lukioverkko ja keskittää lukio-opetus muutamaan jättiyksikköön. Performanssi toteutetaan tiistaina 7.2.2012 klo 16.45 alkaen Tietotalon alakerrassa (Kilpisenkatu 1, Jyväskylä), jolloin kaupungin sivistyslautakunnan jäsenet ottavat performanssin vastaan ennen kello 17.00 alkavaa kokoustaan. Tässä kokouksessa päätetään Jyväskylän kaupungin kanta Jyväskylän koulutuskuntayhtymän esittämään lukioverkkoratkaisuun, josta lopullisen päätöksen tekee Jyväskylän koulutuskuntayhtymä.

Kymmenminuuttisen performanssin toteutuksesta vastaa kolmekymmentä lukio-opiskelijaa, jotka tulevat Jyväskylän eri lukioista. Lukiolaisten yhteisenä sanomana on toisaalta kritisoida lukioverkoston kehitystä kohti kasvotonta, markkinaorientoitunutta ja lyhytjänteistä suurlukioideologiaa sekä toisaalta kyseenalaistaa ne toimintatavat, joilla suurlukiohanketta on runnottu eteenpäin. Toteutuksen koordinoinnissa päävastuu on Jyväskylän Lyseon lukion opiskelijoilla.

Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksen opiskelijoita on osallistunut projektiin tapahtuman ideoinnin ja yleisen organisoinnin tasolla. Projekti on osa opettajankoulutuslaitoksen Osallistuva kansalaisuus ja yrittäjyyskasvatus -kurssia. Haluamme performanssilla osoittaa, että myös Jyväskylän yliopistoa, opettajankoulutuslaitosta, ja meitä tulevia opettajia kiinnostaa kaupungin lukiorakenteen tulevaisuus ja, että suurlukiohankkeen toteutuminen olisi virhe. Suurlukiohanketta on päätäntäelimissä ajettu eteenpäin sivuuttaen täysin lukio-opetuksen pedagogiset ja kasvatukselliset argumentit sekä opetusalan asiantuntijoiden kriittiset näkökulmat.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: