Unelmien sunnuntai 15.1.2012 klo 12-17

Kokoonnumme sunnuntaina 15.1. klo. 12-17 Kirkkopuistoon Martin Luther Kingin syntymäpäivää kunnioittaen kuuntelemaan ja jakamaan ihmisten unelmia, pieniä ja suuria, paikallisia ja maailmaa syleileviä.
Tulkaa kertomaan omat unelmanne ja kuuntelemaan muiden unelmia, sekä juttelemaan niiden toteuttamisesta.

Martin Luther King tunnetaan miehenä, jolla oli unelma. Miehenä, joka uskalsi elämänsä aikana toivoa – ja ennen kaikkea tavoitella – parempaa maailmaa. 1950- ja 1960-luvulla hän tuli tunnetuksi Yhdysvaltain kansalaisoikeusliikkeen johtavana hahmona, joka ei suostunut suvaitsemaan kansalaisoikeusloukkauksia, kuten mustien rotusortoa, ympärillään. Mahatma Gandhin ohella Luther Kingiä voidaan pitää yhtenä merkittävimmistä väkivallattoman kansalaistottelemattomuuden kehittäjistä ja edelläkävijöistä, joista voimme tänään inspiroitua ja ottaa mallia.

Martin Luther King todisti meille, että yhteiskunnallisia käytäntöjä on todella mahdollista muuttaa toimimalla yhdessä toisin. Hän tiesi, että ilman toivoa ja unelmia, me kaikki luovutamme. Hän tiesi, että unelmamme tuomitaan hyödyttömiksi ja mahdottomiksi erityisesti silloin, kun maailman halutaan pysyvän muuttumattomana. Hän tiesi myös, että toivo on parhaimmillaan aktiivinen asenne, joka ilmenee sanojen rinnalla konkreettisina tekoina. Kunnioittakaamme hänen muistoaan unelmoimalla tänään yhdessä ja muutamalla nämä unelmat arjessamme pieniksi teoiksi.

Me olemme Jyväskylän torikokous. Olemme osa kansainvälistä torikokousliikettä, joka tunnetaan muualla maailmassa mm. nimillä 15M-liike, Indignados, Occupy Wall Street -liike ja 99%:n liike. Jyväskylän ohella liikkeellä on aktiivista toimintaa Suomessa ainakin Helsingissä, Vantaalla, Turussa ja Tampereella.

Torikokousliike haluaa luoda kaikille avoimen tilan keskustella yhteiskunnallisista asioista ja pohtia vaihtoehtoja vallitseville poliittisille ja taloudellisille rakenteille. Emme määritä itseämme poliittisen kannan, sosiaalisen aseman tai minkään muunkaan ulkoisen tekijän perusteella; edustamme kukin itseämme, eikä kukaan meistä yksin edusta koko liikettä. Päätökset teemme kaikille avoimissa kokouksissa konsensusperiaatteella, kaikkia mielipiteitä kunnioittaen. Näissä kokouksissa jokaisella osallistujalla on tasaveroinen mahdollisuus tuoda esille itselleen tärkeitä asioita ilman rajoituksia ja saada niille tukea muilta osallistujilta. Tähtäämme kokonaisvaltaiseen muutokseen yhteiskunnassa, joten mikään asia ei ole meille vieras. Haluamme olla aito kansanliike, jossa on tilaa moninaisuudelle ja erimielisyydellekin. Uskomme, että yhdessä voimme saada aikaan enemmän kuin jos työskentelisimme kukin tahoillamme.

Mainokset

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: